Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Baja Troia Off–Road Yarışı düzenlenecek

✍️ Ezine Pusula 📅 12 Ekim 2023 10:18 👁️ 1920 görüntüleme

Uluslararası Otomobil Federasyonunca (FIA) Avrupa Cross-Country Baja Kupası Yarışı statüsüne alınan ve İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen, "Uluslararası Baja Troia Türkiye" 19-23 Ekim 2023’de Çanakkale'de gerçekleştirilecek.

"Baja Troia Türkiye 2023" 24’ü yabancı, 16’sı FİA olmak üzere 10 farklı ülkeden 45 ekibin katılımıyla gerçekleştirilecek. 19-23 Ekim’de Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Baja Toria Yarışı’nın “Basın Bilgilendirme Toplantısı” bu yıl da Truva Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya; Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu, Gençlik Spor Müdürlüğü’nden Sedat Bektaş, Baja Troia Türkiye Direktörü Serhat Tolan, Direktör Yardımcısı Selahattin Toper, Güvenlik Sorumlusu Hakan Betir, Basın Sorumlusu Gökçe Güzel ve yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Kulüp yetkililerinin düzenlediği basın açıklamasında 19-23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışlar hakkında bilgi verildi. Yarış direktörü Baja Troia Yarış Direktörü Serhat Tolan FIA’nın resmi takvimine giren yarışla ilgili bilgiler aktarırken, yarışın 2024 yılı Kasım ayında yine Çanakkale’de düzenleneceğinin müjdesini verdi. Tolan; İSOFF’un organizasyonu ile ilk kez Off-Road kategorisinde FIA onaylı bir yarış serisinde yer alan yarışa 24’ü yabancı 45 araç katılacağının bilgisini verdi. İspanya, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz’in yanı sıra Türkiye ile toplam 5 ülkenin ev sahipliğini yaptığı FIA European Cup for Cross Country Baja kategorisinde yer alan Baja Troia Türkiye yarışlarında toplam 450 kilometrede yarış yapılacak. Yarış Merkezi olarak İl Özel İdare Binasının kullanılacağı yarışta servis alanı ise Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu önündeki alan olacak. Etaplar ise Çanakkale merkezinden başlayarak; ilçelere uzanan bir parkurda yer alacak.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Diyanet’ten Öğretmen, Öğrenci ve Velilere Tatil Dönemlerine Özel Umre İmkânı
23.08.2026
Ezine’de Minik Öğrencilerden Şehitler Camii’ne Gönülden Destek
22.08.2026
Kalkım Beldesi’nde Doğalgaz Sevinci: İlk Borular İndirildi
16.08.2026
Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü’nde Bayrak Değişimi: Gülseren Solmaz Görevine Başladı
16.08.2026
2027 Yılı Hac Kesin Kayıt Süreci Başladı
04.08.2026
Ezine’de Sağlık Kurumları Arasında İş Birliği Güçleniyor: Uzman Hekimlerden Sağlıklı Hayat Merkezine Ziyaret
03.08.2026
Çanakkale'de Din Görevlileri Hünerlerini Sergiledi: İl Birincileri Bölge Finaline Gidiyor
03.08.2026
Ezine İlçe Tarım'dan Zeytin Üreticilerine Uyarı: Zeytin Sineğiyle Mücadele Başladı
02.08.2026
Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Uluköy’de Vatandaş ve Esnafla Buluştu
02.08.2026
Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026