Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Geyikli’de Çocuk Festivali’ne yoğun ilgi

✍️ Ezine Pusula 📅 30 Temmuz 2024 09:35 👁️ 1225 görüntüleme

Geyikli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Çocuk Oyunları ve Sanat Festivali, büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Festival, çocukların ve ailelerinin yoğun katılımıyla renkli anlara sahne oldu.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu'nun önderliğinde gerçekleştirilen festival, çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti. Festivalin açılışı, çocukların ebru sanatıyla tanışmasıyla yapıldı. Ebru atölyesinde çocuklara, bu geleneksel Türk sanatının teknikleri öğretildi ve onlar, bu bilgiler ışığında kendi ebru eserlerini oluşturdular. Renklerin ve desenlerin ahengini gözler önüne seren bu atölye, çocukların yaratıcılıklarını ortaya koyduğu anlardan biri oldu.

Ebru atölyesinin ardından geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli temsilcilerinden Karagöz ve Hacivat gölge oyunu sahnelendi. Bu gösterim, hem çocuklar hem de aileler tarafından ilgiyle izlendi. Ardından kukla gösterileri sahne aldı; minik izleyiciler, kuklaların eğlenceli dünyasında keyifli dakikalar geçirdi.

Festivalin diğer etkinlikleri arasında yüz boyama ve sihirbazlık gösterileri gibi çeşitli eğlenceler yer aldı. Çocuklar, yüzlerindeki renkli desenlerle ve sihirbazın büyülü performanslarıyla festivalin tadını çıkardılar. Ayrıca, birçok farklı oyun ve aktivite ile dolu olan festival, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Festivalin kapanışında, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu da çocuklarla yakından ilgilendi. Festivalin her anında çocukların yanında olan Başkan Oruçoğlu, küçük misafirlerine hediyelerini dağıttı ve festivalin keyifli anlarını paylaştı. Başkan Oruçoğlu, festivalin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün ikincisini düzenlediğimiz 'Çocuk Oyunları ve Sanat Festivali'nde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yüzlerinde tebessümleri görmek bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk verdi. Katılım sağlayan tüm ailelerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Geyikli Belediyesi'nin bu yılki festivali, çocuklar ve aileler için dopdolu ve neşeli bir gün yaşatırken, şehrin sosyal hayatına önemli bir katkı sundu. Çocuklar, eğlenceli etkinliklerle keyifli vakit geçirirken, aileler de çocuklarının mutluluğunu paylaşmanın sevincini yaşadı. Festivale gösterilen yoğun ilgi, önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklerin daha da genişletileceğinin sinyalini verdi.

Halil Tuğral

İlgili Haberler

Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026
RÜŞVET BURADA, SAVCILAR NEREDE?
02.07.2026
PARK MI, OTEL Mİ? GEYİKLİ’DE KAMUOYUNUN CEVAP BEKLEDİĞİ DOSYA
26.06.2026
Güllüce Yolu Yenileniyor: 5 Kilometrelik Asfalt Çalışması Başladı
07.06.2026
Ezineli öğrenciler Ankara gezisinde
24.05.2026
Ezine’de Bilim Rüzgârı: Öğrenciler Lazer Teknolojisini Yakından Tanıdı
24.05.2026
Ezine’de Minik Kalemlerden Büyük Başarı: İlk Kitaplarını Okurlarıyla Buluşturdular
24.05.2026
Geyikli İlkokulu Öğrencileri Zekâ Oyunlarında Zirvede
02.05.2026
Ezine Devlet Hastanesi’nde “Bebek Dostu” Standartları Mercek Altında
02.05.2026
Ezine ve Geyikli Arasında Hıdırellez Buluşması: Müzisyenlerden Anlamlı Davet
02.05.2026