Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

İSKENDEROĞLU; “ROMAN VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

✍️ Ezine Pusula 📅 19 Ekim 2022 16:19 👁️ 3619 görüntüleme

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Roman vatandaşların sorunlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ilişkin açıklama yapan İskenderoğlu; “Roman vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Roman vatandaşların yoğunluklu yaşadığı bölgelerin milletvekilleriyle buluştu. Toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Roman vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konut projesi yürüttüklerini belirterek, “Roman vatandaşlarımızın kendi sosyolojik özelliklerine uygun, yatay mimaride 1.071 konut inşa edilmesi noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

75. Yıl Huzurevinde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Derya Yanık, Roman vatandaşlarla alakalı barınma, eğitim, kadınların istihdama katılımı ve gençler ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Yanık, bu doğrultuda ilkini 2016 yılında uygulamaya koydukları Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planının yeni versiyonunun oluşturulması, koordinasyon ile sevk ve idareyle alakalı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bakanlık olarak Roman vatandaşlarla alakalı yaptıkları çalışmaları farkındalık ve kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanması noktasında yürüttüklerini belirten Bakan Yanık, “Roman vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmaların yanı sıra sosyal yardımlarımız üzerinden konut desteği sağlıyoruz. Çevre Bakanlığı ile Roman vatandaşlara özel konut sayısının biraz daha artırılması için görüşmeler gerçekleştirdik. Bu doğrultuda Roman vatandaşlarımızın kendi sosyolojik özelliklerine uygun yatay mimari olmak üzere 1.071 adet konut inşa edilmesi noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Bakan Yanık, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı illerde çeşitli hizmetler veren Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) ve dezavantajlı tüm bölgelerde Aile Destek Merkezleri (ADEM) sayılarını da artıracaklarını bildirdi. Bu doğrultuda hem ADEM’ler hem de SODAM’lar için ayrıca bir müfredat çalışması yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ana çalışma başlıkları içinde olmak üzere müfredat çalışacaklar. Ortak bir eğitim formasyonu temin etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı illerdeki kadınlar açısından kooperatiflerin yaygınlaştırılmasına yönelik devam eden çalışmalara da değinerek, “Orada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını doğrudan etkileyecek somut adımlar atarak çalışmalarımızı şekillendirmeye, çeşitlendirmeye çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu. Toplantıda AK Parti Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Belgin Uygur, Adil Çelik, Mustafa Yel, Fatma Aksal, Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Tülay Kaynarca, Jülide İskenderoğlu, Cemal Bekle, Selahattin Minsolmaz, Çiğdem Koncagül yer aldı.

İskenderoğlu; “Her zaman yanınızdayız”

Roman vatandaşların sorunlarının değerlendirildiği toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Konut projeleri, SODAM açılışları, kadın kooperatiflerine yönelik çalışmalarla Roman vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi. İskenderoğlu; “Trakya Bölgesi Milletvekilleri olarak T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Derya Yanık ev sahipliğinde Roman vatandaşlarımızın sorunlarını değerlendirdik. Konut projeleri, SODAM açılışları, kadın kooperatiflerine yönelik çalışmalarla Roman vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Diyanet’ten Öğretmen, Öğrenci ve Velilere Tatil Dönemlerine Özel Umre İmkânı
23.08.2026
Ezine’de Minik Öğrencilerden Şehitler Camii’ne Gönülden Destek
22.08.2026
Kalkım Beldesi’nde Doğalgaz Sevinci: İlk Borular İndirildi
16.08.2026
Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü’nde Bayrak Değişimi: Gülseren Solmaz Görevine Başladı
16.08.2026
2027 Yılı Hac Kesin Kayıt Süreci Başladı
04.08.2026
Ezine’de Sağlık Kurumları Arasında İş Birliği Güçleniyor: Uzman Hekimlerden Sağlıklı Hayat Merkezine Ziyaret
03.08.2026
Çanakkale'de Din Görevlileri Hünerlerini Sergiledi: İl Birincileri Bölge Finaline Gidiyor
03.08.2026
Ezine İlçe Tarım'dan Zeytin Üreticilerine Uyarı: Zeytin Sineğiyle Mücadele Başladı
02.08.2026
Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Uluköy’de Vatandaş ve Esnafla Buluştu
02.08.2026
Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026