Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Sosyal Sorumluluk Projesi’nin kapanış töreni yapıldı

✍️ Ezine Pusula 📅 11 Temmuz 2023 11:11 👁️ 1996 görüntüleme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, sosyal Sorumluluk Birimi’nin, TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından afet bölgesi için hazırlanan "Bilim Her Yerde" özel destek çağrısı kapsamında hayata geçirilen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi”nin kapanış töreni Troya Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, deprem sonrası üniversitelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçerek işbirlikleri ile hareket edildiğini hatırlattı. Hazırlanan bu projenin de önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Erenoğlu ayrıca üniversitelerin en temel misyonlarından birinin; eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirmenin dışında sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, hayata geçirilen projeler vesilesi ile toplumsal katkının yanı sıra hem öğrencilerin hem de akademik ve idari personelin yaşamlarına doğrudan katkı sağladığını belirterek projeye destek veren tüm ekibe teşekkür etti.

Proje yürütücüsü ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu kapsamda hızlıca organize olup oluşturdukları yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdıklarını dile getiren Doç. Dr. Ilgın, bölgedeki insanların yaralarını bir nebze olsun sarabildikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Doç. Dr. Ilgın, hazırladıkları projenin de başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, kendilerine destek sağlayanlara teşekkür etti.

Törene; Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, iletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Özbek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tohumcu’nun yanı sıra Proje destekçilerinden Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Kolunsağ Muflon Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kolunsağ ve Anne Bak Anonim Şirketi Yöneticisi Gülşah Şen Korkmaz proje yürütücüleri ve akademisyenler katıldı. Konuşmaların ardından projeye katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Diyanet’ten Öğretmen, Öğrenci ve Velilere Tatil Dönemlerine Özel Umre İmkânı
23.08.2026
Ezine’de Minik Öğrencilerden Şehitler Camii’ne Gönülden Destek
22.08.2026
Kalkım Beldesi’nde Doğalgaz Sevinci: İlk Borular İndirildi
16.08.2026
Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü’nde Bayrak Değişimi: Gülseren Solmaz Görevine Başladı
16.08.2026
2027 Yılı Hac Kesin Kayıt Süreci Başladı
04.08.2026
Ezine’de Sağlık Kurumları Arasında İş Birliği Güçleniyor: Uzman Hekimlerden Sağlıklı Hayat Merkezine Ziyaret
03.08.2026
Çanakkale'de Din Görevlileri Hünerlerini Sergiledi: İl Birincileri Bölge Finaline Gidiyor
03.08.2026
Ezine İlçe Tarım'dan Zeytin Üreticilerine Uyarı: Zeytin Sineğiyle Mücadele Başladı
02.08.2026
Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Uluköy’de Vatandaş ve Esnafla Buluştu
02.08.2026
Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026